eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pixabay

Sajátos módszerrel védekezik a tolvajok ellen az egyik nagy élelmiszerlánc

Új módszert vezettek be a Spar alkalmazottai, hogy megakadályozzák a bolti lopásokat.

Noha a legtöbb termék ára olcsóbb, mint más üzletekben, sokaknak elkerekedett a szeme Angliában, amikor meglátták a polcon a 7,25 fontért kínált Nescafé instant kávét, ami nálunk több mint 3 ezer forintnak felel meg. Az árak jelentős növekedése miatt egyre több a lopás, ezért a helyi Spar meglepő szabályt vezetett be – írja az Origo a Mirror alapján.

Az áruházláncban összesen 10 féle üveges instant kávé kapható, amik egy ideje üresen állnak a polcon, alattuk pedig egy táblán a következő olvasható:

„Ha valamelyik terméket szeretné megvásárolni, vigye az üvegét a kasszához."

Az egyetlen típusú kávé, amit jelenleg megszerezhetnek a tolvajok, az a mindössze 3,99 fontba, azaz körülbelül 1300 forintba kerülő saját márkás termék – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×