eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Whoosh

Új rolleres szolgáltató lépett a Belvárosba

A járművek a sétálóutcákban automatikusan leállnak.

Budapest három belső kerületében, Terézváros, Erzsébetváros és Józsefváros negyedekben indította el szolgáltatásait a Whoosh elektromosroller-megosztó 750 járművel – közölte a társaság.

A közlemény szerint a rollereket kizárólag a Fővárosi Önkormányzat és a kerületek erre kijelölt mikromobilitási parkolóiban, az úgynevezett Mobi-pontokon lehet felvenni és leparkolni,

a rendszer nem engedélyezi máshol a bérlés befejezését.

A cég közlése szerint a rollerekre felszerelt IoT modul (Internet of Things) segítségével valós időben lehet nyomon követni a jármű helyét, útvonalát és töltöttségi szintjét, valamint az útburkolat minőségéről is információ érhető el.

A tarifák percalapúak, de van napijegy is, amely 3990 forintba kerül, emellett heti és havi bérletet is lehet váltani.

A járművekkel maximum 25 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni, sétálóutcákban pedig automatikusan leállnak

- írták.

A társaság magyar és angol nyelvű telefonos ügyfélszolgálattal áll a felhasználók rendelkezésére minden nap reggel 9 és éjfél között.

Az elektromos rollerek nagyon elterjedtek az elmúlt években, de újabban több nyugat-európai országban is napirenden van a visszaszorítása. Miként azt az Infostart korábban írta, Párizsban a napokban végzett felmérés szerint a főváros lakosságának kilencven százaléka az elektromos rollerek kitiltása mellett van. Magyarországon ugyancsak napirenden van a KRESZ módosítása, de a balesetek növekvő száma miatt Németországban is egyre hangosabbak a szigorításokat követelők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×