eur:
389.62
usd:
363.98
bux:
68083.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Medium.com

Ekkora távolságot kell tartanunk biciklizve, futva - tanulmány készült

Nem, nagyon nem az a másfél-két méter, ami gyaloglásnál minimum kell.

Az operatív törzs napi tájékoztatóján rendszeresen elhangzik, hogy egyéni, szabadidős sportolás megengedett a kijárási tilalom idején, tehát a külön háztartásban élők nem mehetnek együtt sportolni, illetve csak a távolságtartási szabályok betartásával. Néhány napja Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője jelezte, hogy hobbifutásnál, bringázásnál a sétálásnál megfelelő másfél-két méter nem elegendő, ennél sokkal többre van szükség, akár 5-10 méterre is.

Egy új belga-holland tanulmány érdekes eredményre jutott azzal kapcsolatban, "mennyi az annyi" bringán, futás közben.

Alapvetés, hogy sebességtől függően megnövekszik a védőtávolság, apró cseppek ugyanis nem csupán a tüsszentéssel, köhögéssel jutnak a levegőbe, hanem a fokozott légzés során is.

Erről képeket is készítettek a tanulmány szerzői, a cikkben megtekinthetők az ábrák.

A javasolt védőtávolság egymás mögötti futásnál 4-5 méter, kerékpárnál 10-20.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×