eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Döbbenetes függőségekről beszélt Zacher Gábor

A toxikológus szerint a tünetek enyhítése folyik, nem a megoldás keresése.

A 9,7 millió függő országa vagyunk - ezt mondta Zacher Gábor Győrött, főleg szociálpedagógus-, szociálismunkás-hallgatók előtt tartott előadásán.

A Kisalföld beszámolója szerint Zacher Gábor gyógyszerekről, drogokról, sorozatfüggőségről és a közösségi médiáról, az internet hatásáról is beszélt a kétórás előadáson.

A toxikológus szerint mindannyian több-kevesebb függőséggel élünk, és tesszük velük egy időre elviselhetőbbé mindennapjainkat. A kérdés, hogy milyen áron. A szakember úgy látja,

tudomásul kell venni, hogy bizonyos társadalmi rétegeknek az élet elviselhetőbbé tételét szolgálják a függőségek.

Elhangzott az is, hogy hazánkban 90 ezer nyugtató- vagy altatófüggő van, mert a tünetek enyhítése folyik, nem a megoldás keresése.

A közösségi médiáról, az internetről a toxikológus azt mondta, ma már a szakemberek tényként kezelik, hogy az online világ a kábítószerrel megegyező függőséget okoz. Hozzátette, a közösségi média megszüntette a magánéletet, mint mondta, a megoldás nem az elzárkózás, hanem a keretek kijelölése és az interneten kívüli élet megteremtése.

Zacher Gábor arról is beszélt, hogy a magyar fiatalok egynegyede függő, és az IGeneráció, vagyis az 1995 után születettek 30 százaléka érzi magát magányosnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×