eur:
395.14
usd:
364.29
bux:
65632.53
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Újabb megyékre adtak ki a figyelmeztetést

A teljes nyugati országrészben várható havazás, délkeleten ónos eső is lehet.

Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna és Baranya megyében kell készülniük az ott élőknek vagy arra utazóknak havazásra.

Kedd éjszaka a kezdetben gyengén felhős északi tájakon is fokozatosan beborul az ég. Az éjszaka első feléig hozzávetőleg a Nagykanizsa-Budapest-Nyíregyháza vonaltól délre várható váltakozó intenzitású havazás, majd a hóesés észak felé terjed, reggel az Északi-középhegység térségét is eléri.

Szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a havazás súlypontja a Dunántúlra tevődik át, ekkor további lepel - 8 cm valószínű. Az összegzett friss hóréteg a déli határ mentén lehet a legtöbb, ott helyenként akár 15 cm mennyiséget is elérheti. Délen már délelőtt, északon délután megszűnik a tartós csapadék, és inkább már csak elszórt hószállingózás fordulhat elő. Szerda délután délkeleten helyenként a felhőzet is felszakadozhat. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10 fok között alakul, az éjszaka első felében, északon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán +2 és -3 fok között várható, délkeleten, délen valószínű gyenge olvadás.

Ami a folytatást illeti, a Köpönyeg előrejelzése szerint szerdán borult idő lesz többfelé havazással. Délkeleten ónos eső, havas eső, eső is lehet. Az északkeleti szél megélénkül, néhol hófúvást okoz. Az ország délkeleti felén fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, míg északnyugaton egész nap fagyhat. Téli útviszonyokra készülhetünk!

Csütörtökön borongós idő valószínű, délután felszakadozó felhőzettel. Csak elszórtan hullhat vegyes csapadék. Néhol megerősödik az északi szél. +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken még erősen felhős lesz az ég, aztán szombaton már hosszabb napos időszakok is lehetnek. A hőmérséklet továbbra is a sokéves átlagnak megfelelően alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×