eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vallorbe, 2018. április 6.Nőstény barnamedve a bocsával a JuraParc állatparkban, a nyugat-svájci Vallorbe közelében 2018. április 6-án. (MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)
Nyitókép: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott

Két medvét gázoltak el két nap alatt az erdélyi utakon

Egy egyik állatot két autó is elcsapta, a 300 kilós ragadozó elpusztult, a másik gázolás áldozata elszaladt és reggelre eltűnt a bozótosból, nem tudni, mi lett vele.

Vasárnap késő este a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő 11-es országúton, Székelyföld határának közelében egy olasz autós gázolt el egy több mint 300 kilogrammos medvét, és a vadat ezután a szembejövő gépkocsi is elütötte.

Senki sem sérült meg, de a medve nem élte túl a balesetet.

Hétfőn este a Szeben megyei Bürkös (Barghis) falu határában ütötte el egy gépkocsi az úton sétáló medvét. Személyi sérülés ebben a balesetben sem történt. A megsérült állat az út melletti bozótba húzódott vissza, ahonnan kedd reggelre eltűnt.

Szeben megyében az év eleje óta már hat medvét gázoltak el autóval. A balesetekben négy medve elpusztult, kettő megsérült és elmenekült.

Múlt kedden Brassóban keltett riadalmat egy medve, amelyik fényes nappal egy bevásárlóközpont parkolójába tévedt, majd egy forgalmas úton menekült el a helyszínről.

Romániában egyre több gondot okoz a túlszaporodott medveállomány. A környezetvédelmi tárca 2016 előtt évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak, ekkor azonban a Ciolos-kormány a populációt szabályozó medvevadászatot is betiltotta. Egy tavalyi becslés szerint Romániában mintegy 6800 medve él.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×