eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Szegedi Vadaspark medveházának egyik elkülönítő helyiségében a Sándorfalva közelében altató lövedékkel meglőtt, majd befogott medve 2018. június 10-én. Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd több száz kilométeres kóborlás után 2018. június 8-án a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be. A 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó állat visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de szabadon engedése előtt jeladót kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a mozgását.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Még nem dőlt el a medve sorsa

Pár nap múlva derül ki, hogy mi lesz a Sándorfalván elfogott állattal, még a Szegedi Vadasparkban tartják.

"A Sándorfalva közelében megfogott, jelenleg a Szegedi Vadasparkban tartott medve ügyében a mai napon összeült szakértői bizottság, első lépésben – mivel az állat bizonyíthatóan hatalmas távokat tett meg rövid idő alatt és emiatt fizikailag legyengült – állategészségügyi vizsgálatokat rendelt el" - olvasható a Bükki Nemzeti Park közleményében.

Hozzáteszik, hogy a medve érdekében szükséges további lépésekről a vizsgálatok alapján, néhány napon belül születik döntés.

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartott, és több településen megfigyelték. Pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója altató lövedékkel elkábította.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×