eur:
394.24
usd:
365.15
bux:
65524.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ápolói segítettek, hogy elveszthesse szüzességét a haldokló fiú

Nyilvánosan számolt be egy született fogyatékossággal élő, folyamatos ápolásra szoruló brit fiú arról, hogy egy prostituált segítségével vesztette el szüzességét.

A 22 éves Nick Wallis a Duchenne-féle izom disztrófiával született, így nem képes önmaga ellátására. Az ebben a betegségben szenvedők általában meghalnak a harmincas éveik elején. A fiatal férfi az egyházi fenntartású Douglas ápolóházban él.

Nick Wallis saját elmondása szerint két évvel ezelőtt kezdett gondolkozni azon, hogy csak prostituált segítségével van lehetősége a szexuális együttlét megtapasztalására.

Sokkal jobban szeretett volna egy szerető nővel intim kapcsolatba kerülni, de belátta, hogy betegsége ezt nem teszi lehetővé.

"Miután határoztam, megbeszéltem a döntésemet a gondozóimmal és szüleimmel is. A legnehezebb az volt, hogyan mondjam meg ezt édesanyámnak és édesapámnak, de végül ők is támogatták a szándékomat" - mondta el a férfi a Daily Telegraphnak.

Ápolói - miután lelkészekkel, ügyvéddel és orvosokkal is megbeszélték a dolgot - úgy döntöttek, hogy segítenek a találkozó megszervezésében.

Nick Wallis végül is egy magazinban talált egy hirdetést, amelyben fogyatékosok számára kínálta szolgáltatásait egy örömlány, akivel előbb e-mailben majd telefonon vette fel a kapcsolatot.

A találkozóra a férfi Northampton-i otthonában került sor, erre az időre szülei elmentek otthonról.Nick Wallis beszélt arról is, mi motiválta döntését, hogy nyilvánosan is beszámol elhatározásáról: azt szerette volna, ha mindenki megérti azokat a problémákat, amelyekkel neki szembesülnie kell.

A történetről a BBC filmet is készített, amelyet a Douglas-ápolóház életéről forgatott dokumentumfilm-sorozat részeként mutatnak be.

Nick Wallis elmondta azt is, hogy ugyan személyesen nem beszélt az ápolóházat alapító Frances nővérrel, de tudja, ő is támogatta a döntését.

Frances nővér - aki a fiatal férfit derűs, intelligens és tudatos fiúként jellemezte - kifejtette: "Tudom, hogy sokan azt mondják majd: keresztény alapítvány vagytok, mégis mit képzeltek? De nekünk nem az a dolgunk, hogy a vendégeink helyett morális döntéseket hozzunk."

Arra jutottunk, hogy nekünk az a feladatunk, hogy érzelmileg támogassuk Nicket, és biztosítsuk a fizikai biztonságát - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×