INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

Menő lenne? Tartson mopszot!

Infostart / InfoRádió

A mopsztartás a legújabb sikk a brit kutyakedvelők között: egyre nagyobb a kereslet a kínai eredetű négylábúak iránt, s a mopsz népszerűségben már megelőzte a legkisebb agarat, a whippetet is.

Nem lehet tudni, vajon miért kedvelik egyre többen a rövid szőrű, rövid pofájú kutyafajtát, amelyről már időszámításunk előtt 400 körül beszámoltak, és valószínűleg Kínából származik.

Lehetséges, hogy a mopsz-mánia kiváltója Az elnök emberei című sorozatban megjelenő fajtatárs, de az is előfordulhat, hogy a BBC egyik népszerű műsorvezető fekete mopszát irigyelték meg.

Az öleb, amely az 1600-as évektől a királyi és arisztokrata körök kedvence volt, népszerűségben már leelőzte a törpeagár whippetet: tavaly már 2681 mopsz gazdája kért kedvencének törzskönyvet, ezzel pedig a 20. helyen áll a Nagy-Britanniában leginkább kedvelt kutyák listáján.

Aggódó tenyésztők

A neves tenyésztők azonban aggódnak: úgy gondolják, hogy a kevésbé lelkiismeretesek kihasználhatják az alkalmat, és pusztán a nyereségért szaporíthatják a mopszot.

A kölyköket egyébként kilencszáz és ezer font (350-400 ezer forint) közötti áron árulják.

A három legnépszerűbb kutya Nagy-Britanniában a labrador, a cocker és a springer spániel, őket követi a német juhász, majd a staffordshire bull terrier.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018