eur:
393.29
usd:
353.81
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Mi mindenre képes a mikrohullámú sütő?

A floridai egyetem mérnökei megállapították, hogy ha a mosogatószivacsot két percig maximális hőfokon melegítjük, akkor az ártalmas baktériumok 99 százaléka elpusztul. Az eredményen felbuzdulva a Guardian összegyűjtött néhány további szokatlan "mikro-tippet".

1. Több levet csavarhatunk ki a narancsból, citromból vagy lime-ból, ha előtte magas hőfokon 15-20 másodpercig melegítjük.

2. Növények elültetése előtt mikrohullámú sütővel fertőtleníthetjük a földet: tegyünk 400 grammot egy lapos edénybe, és melegítsük 1,5 percig, vagy amíg elkezd gőzölni.

3. Új életre kelthetjük a beszáradt szempillafestéket, ha 30-40 másodpercig magas hőmérsékleten melegítjük - a biztonság kedvéért egy bögre vízzel együtt.

4. Batikolás: húzzunk gumikesztyűt, keverjünk el természetes ruhafestéket 200 milliliter hideg vízben. Tegyük be az edényt egy műanyag zacskóba magas hőmérsékleten négy percre. Utána mártsuk bele a ruhát.

5. Gyógynövény-szárítás: mossuk meg a gyógynövényeket, csomagoljuk be papírtörölközőbe, és szárítsuk ki magas hőmérsékleten 40 másodperc alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×