eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

A bíróság dönt arról, hazárdjáték-e a póker

Nagy-Britanniában egy bíróságnak kell döntenie abban az évszázados vitában, hogy a pókerben a szerencse vagy a tudás számít-e. A precedensértékű ítéletnek messze ható következményei lehetnek.

A kelet-londoni bíróságnak azt kell eldöntenie, hogy Derek Kelly, a Gutshot magánklub vezetője megsértette-e a törvényeket, amikor olyan pókerjátszmának adott otthont, amelyben a győztes pénzt nyert.

Választ kell adnia a bíróságnak arra is, hogy törvénysértő volt-e az, amikor egy másik játszma előtt a játékosoknak fizetniük kellett a részvételért.

Egy további változat, hogy mindkét parti törvénysértő volt.

A brit törvények szerint a blackjackhez és ruletthez hasonló szerencsejátékok folytatásához engedélyt kell kérni, a sakkhoz és kvízjátékokhoz hasonló ügyességi játékokhoz azonban nem.

A tárgyalási folyamat során az esküdteket megismertetik a póker szabályaival és a szakzsargonnal.

Végső soron azt döntik majd el, hogy a póker szerencsejáték, ügyességi játék, vagy a kettő keveréke.

Akárhogy is határoznak, döntésük nagy hatással lesz a pókeriparra, amely egyre nagyobb összegeket mozgat meg, egyre erősebb az internetes jelenléte, és a televíziós közvetítései is népszerűek.

Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×