eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Itt a kapitány beszél. Csak összegyűjtöm a pénzt és felszállunk!"

Egy brit pilóta a saját és a személyzet pénzéből, valamint a fedélzeti bár bevételéből volt kénytelen kifizetni a különleges reptéri díjakat, amelyeket a meglehetősen mohó dakari repülőtéri hivatalnokok követeltek tőle.

A First Choice Airways járatának azért kellett megállnia Szenegál fővárosában, mert a gambiai Banjulból felszállva csak itt tudott üzemanyagot tankolni a nagy-britanniai Bristolig tartó hazaútra.

A kerozinfelvétellel nem is volt semmi probléma, csakhogy a repülőtér hivatalnokai szokatlan díjakat követeltek a kapitánytól. John Lawrence dolgát nehezítette, hogy nem tudta használni a bankkártyáját.

A kapitány ezután a személyzeti készpénztartalékhoz nyúlt, összeadva azt a saját és az első tiszt pénzével, a finnyás dakari tisztségviselők azonban csak a helyi fizetőeszközt fogadták el, így még át is kellett váltani a pénzt.

Fénypénz

Közben besötétedett, és a reptér személyzete mintegy 75 ezer forintnak megfelelő összeget követelt, hogy bekapcsolja a felszálló fényeket. Ezt már csak a fedélzeti bár bevételéből tudták kifizetni.

A 204 utas jól viselte a háromórás várakozást, és nevetett a kapitány szavain, amikor bejelentette: épp a hazaútra való pénzt szedi össze. John Lawrence-nek összesen mintegy 750 ezer forintot kellett letennie a dakari reptér hivatalnokainak.

A késés miatt a gép már nem tudott leszállni a bristoli repülőtéren, csak Cardiffban, ahonnan busszal szállították haza az utasokat, akik végül szerda hajnalban értek Bristolba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×