eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Minden harmadik európai túlsúlyos

Az Európai Unió lakosságának 38 százaléka túlsúlyosnak mondta magát a témával kapcsolatos közvélemény-kutatás során feltett kérdésre - derül ki az Eurobarométer csütörtökön Brüsszelben nyilvánosságra hozott eredményeiből. A megkérdezettek 5 százaléka vélte úgy, hogy az elhízás nem jelent veszélyt az egészségre.

Az egész Európai unióban végzett felmérés szerint az emberek legtöbbet étkezési szokásaik egészségesebbre váltásával igyekeznek tenni az elhízás ellen, ugyanakkor sokan arról is panaszkodtak, hogy nincs lehetőségük egészséges életvitelre: csupán kevesebb mint egyharmaduk tud például időt szakítani sportra vagy egyéb rendszeres fizikai tevékenységre.

Az Európai Bizottság egészségügyi és fogyasztóvédelmi felelőse a felmérést ismertetve üdvözölte, hogy a lakosság tisztában van ezzel a problémával. Markosz Kiprianu hozzátette: az emberek szeretnék, ha a közszervek nagyobb szerepet vállalnának az elhízás elleni fellépésben.

Az egészségügyi felelős nyilvánosan méltatott néhány olyan nagyvállalatot, amelyek vállalták, hogy hatékonyan fellépnek az elhízás ellen. A 146 cég között szerepel például a Coca-Cola, a Pepsi-Cola, a McDonald's, az Unilever és a Kraft Foods.

A lépések között szerepel a gyermekek egészségére káros termékek reklámozásának megszüntetése, az élelmiszerek elhízással kapcsolatos hatásainak feltüntetése a csomagoláson, illetve egyes termékek összetételének megváltoztatása is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×