eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A boldog házasság titka: a rossz kezdet

Azok, akik hullámvölgyben kezdik meg házas életüket, sokkal valószínűbb, hogy boldogan élnek majd párjukkal, mint azok, akik jól érzik magukat bőrükben, amikor az oltár elé állnak - állítják amerikai tudósok, akik maguk is meglepődtek kutatásuk eredményén.

Az Ohiói Állami Egyetemen 3000 ember bevonásával végzett kutatás során kiderült: azok, akik negatívan élik meg az életüket, kevesebb házassági problémával küzdenek, mint mások.

"Azt hittük, hogy az egyik fél negatív életszemlélete megmérgezi a házasságot, de pont az ellenkezőjét találtuk" - mutatott rá Adrianne Ferch kutató.

Kollégája, Kristi Williams szerint a házasság különösen nagy boldogságot hoz a rossz hangulatú emberek életébe. "Lehet, hogy nekik egyszerűen nagyobb szükségük van arra a meghittségre és társadalmi támaszra, amit a házasság jelent" - vélekedett a szakember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×