eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Elárasztották a légitársaságokat a panaszosok

Az elmúlt egy évben Európában megháromszorozódtak a légitársaságok elleni panaszok - állítja egy hivatalos érdekvédelmi szervezet. A járattörlésekkel kapcsolatos bejelentések száma megötszöröződött, de a késések miatt is egyre többen panaszkodnak. Az Európai Unióban tavaly tavasz óta él az utasok jogérvényesítését elősegítő szabályozás.

Az elmúlt egy évben ötszörösére nőtt az Európai Unióban a légijáratok törlése miatt panaszok száma - jelentette a Légiközlekedést Használók Tanácsa, hozzátéve, hogy megküldte a 10 leggyakrabban bepanaszolt társaság nevét a Polgári Repülési Hatóságnak.

A Tanács szerint a panaszok száma különösen a tavaly februárban az Európai unióban bevezetett új, az utasok érdekeit védő szabályozás bevezetését követően nőtt meg.

Tina Tietjen elnök szerint a legtöbb légitársaság keményen dolgozott az utasok kiszolgálása érdekében, hiszen az új szabályok szerint járattörlés esetén például a társaságnak kell biztosítani az utasok megfelelő elszállásolását, illetve bizonyos esetekben kártérítést kell fizetniük, vagy alternatív utazási lehetőségeket kell biztosítaniuk.

Az utasok visszajelzései ugyanakkor azt mutatják, hogy a szabályokat még mindig nem sikerült teljesen betartani. "Még mindig túl gyakori az olyan eset, amikor a késést vagy járattörlést elszenvedő utasok nem kapják meg mindazt, ami megilleti őket" - mondta Tina Tietjen.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×