eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

"A józan ész szomorú hiánya"

Egy brit óvodában írásos szülői engedély kell ahhoz, hogy a gyerekek levehessék pulóverüket az udvaron, ha melegük van. Az óvoda szerint az intézkedéssel a gyerekek leégését próbálják megakadályozni. A szülőknek ugyanis az írásos engedély mellé egy napvédő krémet is be kell küldeniük.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek nincs szülői engedélyük a rövid ujjra vetkőzésre, még a tornaórát is hosszú ujjúban kell végigcsinálniuk a tűző napon.

A terület európai parlamenti képviselője, Martin Callanan szerint "a józan ész szomorú hiánya" jellemzi az esetet. "Szegény gyerekeknek nagyon kényelmetlen lehet" - jegyezte meg a képviselő, aki szerint sokkal egyszerűbb lenne, ha egyszerűen mindenkit bekennének napvédővel.

A rákkutatásokat finanszírozó brit Cancer Research UK alapítvány illetékese, Genevieve Frisby azonban rámutatott arra: a gyerekek bőre nagyon érzékeny, különösen az erős napra. Szakértők szerint a gyerekkori leégés felnőttkorban megduplázhatja a bőrrák kialakulásának esélyét.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×