eur:
394.4
usd:
370.17
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A nagy borteszt

Úgynevezett vakkóstolással kell szakértőknek eldönteniük, hogy Franciaországban vagy az Egyesült Államokban készítik a legjobb bort. A rendezvény annak a harminc évvel ezelőtti borversenynek a visszavágója lesz, amelyen a francia szakértők a kaliforniai borokra szavaztak.

A BBC tudósítása szerint az eredmény csapás volt a francia nemzeti büszkeségre és sokkolta az ország bortermelőit. Ráadásul az utóbbi időben már több amerikai bort adtak el világszerte, mint franciát.

Az európai vakkóstolásra, amelynek során a szakértők semmilyen külső jelből nem következhetnek a borok származási helyére, semleges területen, London egyik legrégebbi alkoholkereskedésében kerül sor. Az amerikai szakértők a kaliforniai Napa-völgyben kóstolnak majd.

A 30 évvel ezelőtti vetélkedést, amely a Párizsi Ítélet nevet kapta, a francia fővárosban tartották, kilenc francia borszakértő részvételével.

A mostani visszavágón az új borok mellett újra megkóstolják az 1976-ban versenyzett vörösborokat is, hogy megtudják: 30 év elteltével még mindig jobbak-e az amerikaiak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×