eur:
392.59
usd:
355.07
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Law and order concept. Handcuffs, gavel on book on a wooden background, top view
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Narkóra kellett a pénz, ezért ölte meg az idős szomszédot

Letartóztatták az öcsödi fiút, aki halálra verte szomszédját.

A bíróság elrendelte annak a 16 éves öcsödi fiúnak a letartóztatását, aki kábítószerre akart pénzt szerezni, ezért agyonverte idős szomszédját - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A közlemény szerint a fiú hétfőn délután Öcsödön a 10 éves testvérével megjelent a 85 éves szomszéd férfi házánál, aki behívta őket. A házban a 16 éves fiú a sértettet egy ott talált vájdlinggal, seprűvel és egy gereblyével többször nagy erővel megütötte, majd a férfi zsebében lévő pénztárcából 103 000 forintot elvett. Ezután a gyanúsított még magához vett az épület mellől egy téglát, amivel az idős férfit tovább ütlegelte, olyan erővel, hogy a tégla kettétört. A bántalmazás következtében a férfi életét vesztette - írták.

Az ügyészség indítványa szerint - figyelemmel a gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, az elkövetés jellegére, a kiszabható büntetés nagyságára - a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől alappal tartani lehet.

A gyanúsított kábítószert fogyasztó életmódja miatt, illetve arra tekintettel, hogy a cselekmény végrehajtásában is a kábítószerre szükséges pénz megszerzése motiválta, megalapozottan lehet tartani a bűnismétlés veszélyétől is. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a letartóztatást, a döntést a gyanúsított és a védő is tudomásul vette; a döntés a törvényes képviselő nyilatkozatának beszerzéséig nem végleges - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Több fontos, stresszel és veszélyekkel együtt járó munkakörben, szakágazatban szeptembertől már nem lesz kötelező a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat – mondta az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Zlati Róbert úgy véli, a korábbi szabályokhoz képest visszalépés az új rendelettervezet, amely szerinte alkotmányellenes is.

Bauer Bence: Németországban a bevándorlást ellenző pártok előretörése várható a tartományi választásokon

Vasárnap két fontos kelet-német tartományban, Szászországban és Türingiában lesznek tartományi parlamenti választások, majd néhány héttel később, szeptember 22-én Brandenburgban járulnak urnákhoz a választópolgárok. Az InfoRádióban a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója latolgatta az esélyeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt vannak a friss számok: így sikerült a 4iG második negyedéve

Itt vannak a friss számok: így sikerült a 4iG második negyedéve

171 milliárd forintos árbevétel mellett 56 milliárd forintos EBITDA-t ért el a 4iG 2024 második negyedévében – derül ki a társaság ma közzétett gyorsjelentéséből. A teljes átfogó jövedelem mínuszos lett, amit a pénzügyi ráfordítások, a nem realizált árfolyamveszteség, valamint az értékcsökkenés soron kimutatott, pénzkiáramlással nem járó tételek okoztak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×