eur:
397.58
usd:
364.33
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Nyitókép: BRFK

Aljas nyolcas: milliárdos átverés az ingatlanpiacon

Budapesten fogták el a csalókat.

Elfogtak nyolc csalót, akik milliárdos kárt okoztak azzal, hogy több száz embernek ígértek áron alul árverésre bocsátott lakásokat és házakat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a bűnszövetség tagjait azzal gyanúsítják, hogy 2020 júniusától kezdődően árverésre szánt ingatlanok adatait szerezték meg, majd azokat nyilvános internetes oldalakon hirdették meg úgy, mintha jogosultak lennének azok értékesítésére.

Az érdeklődőkkel a csalók módszere az volt, hogy a vevőként jelentkező ügyfelektől elkérték a vételár gyakran 20-25 százalékát azzal az indokkal, hogy az ingatlanokra terhelt adósságot kifizessék, így tehermentesítsék, majd jutányos áron eladják a velük szerződő ügyfeleiknek.

Az érdeklődőkkel szerződéseket kötöttek, de a sértettek a szerződésben foglalt épületekhez nem jutottak hozzá, és a befizetett pénzüket sem látták viszont.

Az elkövetők, hogy elkerüljék a lebukást, több átvert embert kártalanítottak – részben abból a célból, hogy elkerüljék a feljelentéseket, részben azért, hogy a meglévő ügyfeleik bizalmát fenntartsák és további új ügyfeleket szerezhessenek.

Az eddigi adatok alapján a bűnszövetség tagjai 105 embert vertek át, de ennél jóval több sértett is lehet, akik még nem fordultak a rendőrséghez.

Az eljárásban eddig azonosított sértetteknek a gyanúsítottak több mint egymilliárd forint kárt okoztak - olvasható a közleményben.

A BRFK nyomozói június 19-én szervezett akcióban fogták el a gyanúsítottakat Budapesten, Pest és Veszprém vármegyékben; nyolc helyszínen, köztük egy ügyvédi irodában hajtottak végre kutatást, és mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, táblagépeket, számítógépeket, valamint egymillió forintot foglaltak le.

A rendőrök két helyszínen több mint fél kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket - a gyorsteszt eredménye alapján marihuánát - találtak - tették hozzá.

A nyomozók a bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntett miatt folytatott eljárásban eddig nyolc gyanúsítottat hallgattak ki, közülük három szervezőt a bíróság letartóztatott.

Címlapról ajánljuk

Falus András génkutató: Imane Helif állapota egyenértékű a biológiai doppinggal

A nők között bokszoló Imane Helif algériai olimpikon egy olyan genetikai eltéréssel született nő, akit a magas tesztoszteronszintje a férfiakéhoz mérhető fizikai adottságokkal ruházott fel. Az ügyben az InfoRádió Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, génkutatót kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Amerikai atomfegyverek áraszthatják el a világot, komor jövőkép sejlik fel Ukrajna előtt – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az orosz Taszsz hírügynökség számolt be Vipin Narang, az amerikai védelmi miniszter űrpolitikáért felelős megbízott helyettese kijelentéséről, amely szerint az Egyesült Államok megnövelheti a telepített nukleáris robbanófejek számát.Ukrajna közzétette, hogy hány ember távozására számítanak 2024-ben és 2025-ben az országból. A számok nagyon aggasztó jövőt vázolnak fel Kijev számára a jövőben – közölte az Ukrán Nemzeti Bank jelentését a Kyiv Independent. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×