eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Borzasztó körülmények között tartottak kutyákat Gyöngyösön, az egyiknek amputálni kellett a lábát – fotó

Több kutya méhgyulladásban vagy szaruhártya fekélyben szenvedett, de akadt olyan eb is, amelynek a hátsó lábain elsorvadt az izom a víz- és táplálékhiány miatt.

Vádat emeltek azzal a nővel szemben, aki méltatlanul bánt csaknem egy tucat kutyával. Az elkövető tavaly májusban, egy gyöngyösi telephelyen 35 különböző fajtájú kutyát tartott. A nő a házi kedvencek alapvető szükségleteit figyelmen kívül hagyva, ivóvíz nélkül, kommunális hulladék és bomló állati tetemek között, valamint jelentős mennyiségű ürülékkel szennyezett kennelekben tartotta a kutyákat, amelyek megbetegedtek – írja közleményében a Heves Vármegyei Főügyészség.

A helyi önkormányzat munkatársai ellenőrzést tartottak a telephelyen, ahol megtaláltak tíz, az egészségkárosodástól szenvedő, elhanyagolt külsejű állatot, amelyeket elszállítottak. A kutyák különböző betegségekben – például méhgyulladásban vagy szaruhártya fekélyben – szenvedtek, de

akadt olyan eb is, amelynek a hátsó lábain elsorvadt az izom a víz- és táplálékhiány miatt.

Egy yorkshire terrier bal mellső lábát amputálni kellett, mivel a csonttöréskor a sürgős állatorvosi beavatkozás nem történt meg. A közlemény szerint a nő felelőtlenségével maradandó egészségkárosodást és szenvedést okozott a kutyáknak.

Elhanyagolt kutyakennel egy gyöngyösi telephelyen. Fotó: Magyarország Ügyészsége
Elhanyagolt kutyakennel egy gyöngyösi telephelyen. Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Gyöngyösi Járási Ügyészség állatkínzással vádolja az elkövetőt. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség kombinált büntetés, felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetés kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű nővel szemben, továbbá azt kérte a bíróságtól, hogy a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 20. 13:09
×
×
×
×