eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Pexels.com

Külföldre is nagy tételben értékesített a kispesti drogdíler

Vádat emeltek egy drogot külföldi beszerzési forrásból is beszerző dílerrel és cseh futárjával szemben.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint egy 22 éves férfi 2023 januárjától marihuánát értékesített Budapesten, illetve eladásra szánva további kábítószereket, így amfetamint, kokaint, valamint hasisgyantát is beszerzett, amelyeket egy kispesti lakásban tárolt.

A díler egy mobiltelefonos alkalmazás zárt felhasználói csoportjában felvette a kapcsolatot egy csehországi kábítószer-kereskedővel is, akitől nagy tételben, heti rendszerességgel kezdett vásárolni marihuánát.

Az ügy másik vádlottja az a cseh férfi, aki a cseh kereskedő küldöttjeként többször bőröndben hozta a füvet Budapestre, és utoljára 2023. március 23-án este érkezett, több mint 23 ezer eurónyi droggal.

A kábítószer értékesítését követően a rendőrök elfogták a két férfit, lefoglalták a jelentős mennyiségű kábítószert, valamint a lakásban talált, a kábítószerek méréséhez, adagolásához és csomagolásához használt eszközöket, digitális mérlegeket, őrlőt, fóliázógépet, továbbá több mint 400 ezer forintot, 30 ezer eurót és egy gépkocsit.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja, és a magyar férfival szemben fegyház- és pénzbüntetés, a cseh vádlottal szemben pedig fegyházbüntetés és kiutasítás kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer, pénz és személygépkocsi elkobzását indítványozza – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×