eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
a shadow of a hand holding bid machete knife
Nyitókép: Getty Images

Bozótvágóval és késsel ejtette túszul saját lányát - döntött a bíróság

Halmazati büntetésül hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarországról a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság szerdán első fokon azt az egyiptomi férfit, aki egy bozótvágóval és egy harci késsel fenyegetőzve túszul ejtette volt élettársával közös 8 éves kislányát 2022 nyarán Soroksáron.

A Fővárosi Törvényszék közölte: a bíróság a vádlottat a személyi szabadság megsértésének és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, testi sértés bűntettének kísérletében, valamint magánlaksértés és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek.

A férfit a hét és fél év börtönbüntetés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltották minden olyan foglalkozástól, amelynek részeként gyermekekkel kerülne kapcsolatba.

A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A férfi, aki nem tudott belenyugodni abba, hogy volt élettársának új párkapcsolata van, 2022. augusztus 23-án a nő soroksári házához ment, ahol kiskorú gyermekükre a nagyapja vigyázott. Kicsalta őket az ingatlanból, majd a kislányt megragadva beszaladt és magukra zárta a ház ajtaját.

A vádlott egy bozótvágóval és egy harci késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyereket és az élettársát, majd magával is végez; mindezt videóban közvetítette a közösségi oldalán.

Végül a rendőrség erőszak alkalmazásával jutott be a házba és ártalmatlanította a férfit.

A bíróság a terhelt bűnösségét az általa a közösségi médiában élőben közzétett videó, a tanúvallomások, a szakértői vélemények és a rendőri jelentés alapján állapította meg.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta, figyelembe véve azt is, hogy a vádlott még az ítélethirdetéskor is megfenyegette a tanúkat - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 20. 13:09
×
×
×
×