eur:
389.41
usd:
363.35
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

"Már csak egy üvegfalon keresztül láthattuk" - Zokogva beszél fiáról az egy éve halálra késelt rendőr édesanyja

Egy éve késelték halálra intézkedés közben Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. A rendőrség beszámolója szerint a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon tartott koszorúzáson a kollégák és barátok mellett a hősi halált halt körzeti megbízott családja is részt vett.

Ahogy arról egy éve többször és részletesen beszámoltunk, a XI. kerületi Lecke utca egyik társasházában késsel támadt a vele szemben intézkedő három rendőrre. Az egyiket halálosan megsebesítette. Az elkövetőt a közeli villamosmegállóban, lövéssel állították meg.

A körzeti megbízottat Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz rendőr főhadnaggyá léptette elő.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

Emlékét a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon tábla őrzi, amely előtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a kerületi önkormányzat vezetői, kollégák, barátok rótták le kegyeletüket az évfordulón.

A megemlékezésen részt vett Baumann Péter családja is. A megemlékezés után a támadásban szintén megsérült két rendőr és jogi képviselőjük beszélgettek a kapitányság rendőreivel.

A 12 perces emlékezésben a szülők többször elsírják magukat. Az édesanyja megrendülten emlékezett a gyilkosság utáni napokra. Mint mondta, ők a patológián "már csak egy üvegfalon keresztül láthatták".

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×