eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Postán küldte a gyógyszernek mondott potencianövelőket, börtön lehet a vége

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal a 45 éves férfival szemben, aki nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, vényköteles nyugtatókat adott fel küldeményként külföldi megrendelőknek.

A vádirat szerint az egészségügyi asszisztens végzettségű vádlott 2019. nyár elején, egy jelenleg ismeretlen társával megállapodott abban, hogy egy internetes webáruház által kínált, Magyarországon nem engedélyezett – vagy engedélyezett, azonban vényköteles – gyógyszerkészítményeket hoznak forgalomba úgy, hogy a webáruház megrendeléseit teljesítik – adta hírül közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A gyógyszerkészítményeket egy – a vádlott társa által bérelt – XXII. kerületi raktárhelyiségben tárolták, amelyet heti rendszerességgel töltöttek fel a különböző készítményekkel. A vádlott 2019. július és 2021. április között a megrendelt küldeményeket – potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat – postai küldeményként, elsősorban külföldre kézbesítette.

A megrendelések címzettjeiről, a megrendelt termékek fajtájáról, illetve mennyiségéről a weboldal üzemeltetője tájékoztatta őket, egy internetes alkalmazással működő, jelszóval védett, zárt levelezőrendszeren keresztül.

A lelepleződés elkerülése érdekében a vádlott, az általa feladott küldeményeken feladóként általa kiválasztott személyek – többek között például a szomszédja – nevét és címét jelölte meg. 2021 áprilisában történt elfogásakor a nyomozók a XXII. kerületi raktárban, valamint a vádlott lakásán összesen több tízezer darab gyógyszerkészítményt foglaltak le.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit részben pszichotróp anyagra, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Az Ügyészség által közzétett videón az látható, ahogy a férfi az egyik megrendelt küldeményt a postára viszi, majd feladás után távozik:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×