eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

"Pofátlanító" kocsit dobott a forgalomba a II. kerületi önkormányzat

A rendőrség fogja használni, a jelölés nélküli szürke BMW szabálytalankodókat fog kiszűrni a forgalomból.

Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán, a II. kerületi önkormányzat egy szürke BMW-t ruházott a rendőrségre a "Boglárka" becenevű közlekedésbiztonsági program részeként - írta ki Facebook-oldalára a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

"A kamerás rendőrautók által készített videókon szembesülni sokszor a legelképesztőbb és legveszélyesebb szabálytalanságokkal. Az új autó reményeink szerint segít a megelőzésben is, és összességében biztonságosabbá teszi a közlekedést" - olvasható a közlésben.

Bíznak benne, hogy egyre ritkábban kell intézkedni, és egyre kevesebb olyan kirívó szabálytalanság lesz a közutakon, amit elrettentő példaként nézhetünk vissza.

"Fontos, hogy az autó a járőrözésben is részt fog venni, már a lomtalanítás idején, vagyis nemcsak a közúti szabálytalanságok felderítésében és megelőzésében lesz szerepe"

- írja a polgármester.

A II. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül 5,6 millió forintos összeggel támogatták a fiatal autó vásárlását, mely a II. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került kamerás járőrautóként.

Emellett a rendőrséggel együttműködve saját forrásból fix sebességmérő berendezéseket helyeztek ki.

"Mostanra elmondható, hogy meggyőző eredménnyel működik az adyligeti, Kapy utcai és a Máriaremetei úti mérőpont, valamint szeptember 7-e óta működik traffibox a Törökvész úton is" - mutat rá a fejlesztésre.

További mérőpontok épülnek hamarosan az Árpád fejedelem útjához, a Hidegkúti útra és a Zöldlomb utca 24. előtti útszakaszra is.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×