eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, miért vették őrizetbe a győri főnyomozót

Hivatali visszaélés bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki hivatalos adatokat adott át egy arra nem jogosult embernek - közölte a főügyészség.

A közlemény szerint a férfi kormánytisztviselőként dolgozott főnyomozó beosztásban egy dunántúli nyomozóhatóságnál 2018 év végéig. 2018 őszén bűnüldözési adatokkal is dolgozott, amelyek közül egy nyomozásban kiküldött megkeresésre érkező választ átadott egy olyan embernek, aki arra nem volt jogosult.

Az adatokat megkapó személy egy olyan céget vezetett, ami adószakértőként vállalta a nyomozással érintett kft. adatainak ellenőrzését.

A cégvezető így meg nem ismerhető adatokhoz jutott hozzá.

Az adatokat megszerző gazdasági társaság a főnyomozóként dolgozó vádlottat 2019. január 1-jétől adójogászként alkalmazni kívánta. Az erre vonatkozó megállapodást 2018 októberében írták alá, az adatok jogellenes átadása ezután történt meg. Az adatok átadásával a férfi jogtalan előnyt biztosított későbbi munkaadójának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×