eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyászoló kollégák Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Lapértesülés: Elmeorvos is megvizsgálja majd a rendőrökre támadó férfit

Nem csak elmeorvos vizsgálhatja meg az újbudai késes gyilkost, hanem azt is tisztázni kell, hogy drogfüggő-e a gyanúsított.

A késes ámokfutóra elmeorvosi vizsgálat vár, mivel egyértelműen zavarodott volt, olyan, mint akinek fogalma sincs, mit cselekszik - írja a Magyar Nemzet.

Az Infostarton is beszámoltunk arról, hogy menekülése közben rendőrért kiáltott, miközben rendőrök üldözték őt. A szemtanúk is arról beszéltek, hogy

a férfi napok óta zavarodott volt.

A lap szerint egyébként az orvosoknak azt is tisztázniuk kell, hogy a támadó drogfüggő-e. Az újság úgy értesült, hogy a kigyúrt fiatalember a kelenföldi drogosok körében ismert figura, két éve már volt ellene büntetőeljárás. Az biztos, hogy 2020-ban rabosították, az akkor róla készült fotó legalábbis erről tanúskodik.

Mindenesetre nem befolyásolja számára kedvezően a büntetőeljárást, ha droghasználattól vált agresszív ámokfutóvá. Bizonyítottság esetén éppúgy életfogytiglani fegyházra ítélhetik, mint ha józanul követte volna el a gyilkosságot és a súlyos testi sértéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×