INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

lopás

informatikus

iskola

ügyészség

Judges gavel and Themis statue.

Saját iskolájából lopott gépeket a megszorult rendszergazda

Infostart

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy informatikus alkalmazottal szemben, aki anyagi gondjait úgy akarta mérsékelni, hogy az őt foglalkoztató iskolából táblagépeket lopott el, emellett több kollégáját is megrövidítette.

Az iskolai rendszergazdaként dolgozó férfinak anyagi gondjai voltak. 2020 októberében, az iskolai őszi szünetben – kihasználva, hogy a járvánnyal összefüggésben elrendelt fertőtlenítés miatt a tantermek nyitva vannak – a diákok oktatására használt 17 darab táblagépet lopott el. Ekkor ráadásul az iskola igazgatójának wifi jelerősítőjét is magával vitte. A több mint 1,5 millió forint összértékű táblagépekből 4 db gépet az iskola visszakapott, így a kárból mintegy 300 ezer forint megtérült – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi néhány héttel ezután kollégái őrizetlenül hagyott táskáiból is lopott. Attól sem riadt vissza, hogy az intézmény helyiségeinek kulcsait megszerezve bemenjen az egyik bezárt irodába és úgy lopja meg munkatársát. Felelnie kell amiatt is, mert miközben egy kollégájának számítógépére programot telepített, a mobiltelefonjáról felhívta az intézmény vezetékes telefonszámát, hogy az irodában tartózkodó munkatárs figyelmét elterelje. Amíg a hívás miatt a nő kiment a folyosón lévő telefonkészülékhez, a férfi kivett a bent hagyott pénztárcájából 10 ezer forintot.

Az ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a sértetteknek okozott kár megtérítésére is kötelezze. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Zolnierek/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018