eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Máris elítélték a siófoki szórakozóhelyen balhézó testvérpárt

A két őrizetbe vett férfi a Siófoki Járásbíróságon felelt tettéért.

A korlátozások feloldása és az idegenforgalmi szezon kezdete a Balaton partján a köznyugalom elleni bűncselekmények számának növekedésével is járt. Mint arról az Infostart is beszámolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai péntektől hétfőig Siófokon hat esetben intézkedtek garázdaság, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

A Sonline.hu értesülése szerint a Siófoki Járási Ügyészség a hétvégén történt garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult bűnügyben gyorsított eljárásban két őrizetbe vett férfit állított a Siófoki Járásbíróság elé.

A 30 és 28 éves testvérpárt azzal vádolják, hogy miután üzleti célból a Balatonhoz érkeztek, a szombat estét egy siófoki bárban töltötték. A szórakozóhelyen mindkét férfi nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd az egyikük felült a pultra. Az idősebb vádlottra ezért többen is rászóltak és megkérték, hogy szálljon le, azonban a férfi leszállása során az egyik vendéget könyökével állon ütötte.

Mindezt észlelte a bárban biztonsági őrként dolgozó sértett és intézkedni akart a vádlottakkal szemben, akik nem működtek együtt, hanem az idősebb testvér ütötte meg ököllel az őrt szeménél, majd a bántalmazásba öccse is bekapcsolódott.

A verekedőket végül a szórakozóhely vendégei fékezték meg. Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság a vádlottakat jogerősen 280 ezer, illetve 240 ezert forint pénzbüntetésre ítélte.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×