eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: police.hu

Siófok polgármestere is megszólalt a razziák után

Lengyel Róbert szerint lejárató kampány indult.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai péntektől hétfőig Siófokon hat esetben intézkedtek garázdaság, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt. Volt olyan eset, ahová 40 rendőrt kellett kivezényelni.

A város polgármestere szerint azonban nem igaz, hogy veszélyes lenne Siófok.

„Ha szűken a Petőfi sétánynál maradunk, akkor a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest 90 százalékos a bűncselekmények számának csökkenése. Ez önmagában is sokat mondó" - mondta Lengyel Róbert az ATV-nek.

A polgármester közölte: arcfelismerő kamerákat szereltek fel, és jóval több rendőr van az utcákon, mint korábban bármikor. Úgy véli, lejárató kampányt folytatnak Siófok ellen a rossz közbiztonságra hivatkozva.

A helyiek többsége egyetért a város első emberével. Szerintük Siófok nem negatív kivétel, hiszen más Balaton melletti településeken is előfordulnak verekedések.

A rendőrség azt ígéri, hogy a jövőben is nagy létszámmal lesz jelen a balatoni településeken.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×