eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Balla Lajos (középen j) tanácsvezető bíró és az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson. A különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartott, több mint kétórás tárgyalás során a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb hír az olaszliszkai lincselőnek megítélt milliókról

Úgy tűnik, nem férhet hozzá a rossz tartási körülmények miatt megítélt kártérítéshez a férfi.

Úgy tűnt, az olaszliszkai emberölés elsőrendű vádlottja megtarthatja a számlájára január kiutalt ötmillió forintot, de kiderült: a zárolt vagyonhoz a lincselő nem férhet hozzám sőt, az szerencsés esetben heteken belül a végrehajtói letéti számlán, utána pedig az áldozat, Szögi Lajos tanár családjánál lehet - írja a Bors.

Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjaként 17 évre elítélt férfi ötmillió forintot kapott kártalanításként az általa kifogásolt börtönállapotok miatt, miután a nem megfelelő „tartási körülmények” miatt tavaly novemberben pert nyert az állammal szemben.

Szintén a Bors írt arról, hogy sokáig úgy tűnt, ez az összeg az áldozat, Szögi Lajos tanár családjának megítélt 42 millió forintnyi kártérítés része lehet. A Szögi családot képviselő Helmeczy László korábban elmondta, a bírósági végrehajtónak zárolnia kell az elítélt férfi számláját, hogy aztán a Szögi családnak megítélt kártérítés részeként átutalják nekik a pénz. Vélhetően ez történt meg most.

A Szegedi Törvényszék a Borssal közölte: "kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban levő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt”. Azonban kiderült: abban az időben a végrehajtás csupán szünetelt.

A végrehajtó januárban követelésfoglalással élt, amit megküldött az Igazságügyi Minisztériumnak. Jó esetben két héten belül már a végrehajtói letéti számlán, utána pedig a családnál lehet a pénz – magyarázta a lapnak Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke. Hozzátette ugyanakkor, hogy az elítélt, Ifjabb H. Dezső még lassíthatja a fo­lyamatot.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×