eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma
Balla Lajos (középen j) tanácsvezető bíró és az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson. A különleges rendőri és biztonsági intézkedések mellett tartott, több mint kétórás tárgyalás során a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla tanácsa szemrevételezte a helyszínt. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Kiderült, jogerősen is ötmilliót kap az olaszliszkai lincselő

A magyar államot beperelő fővádlott ötmillió forintos kártalanítása jogerőre emelkedett, mégsem tarthatja meg a pénzt.

Az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen a börtönben az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja. Ifjabb H. Dezső ötmillió forintos kártalanítást perelt ki a magyar államtól, az összeg kiutalásának pedig im­már nincs jogi akadálya – tudta meg a Bors, miután a Szegedi Törvényszék közölte: a 2018. október 29-én meghozott első fokú végzés fellebbezés hiányában már no­vember 16-án jogerős lett.

A férfi 17 évet kapott, amiért 2006. október 15-én társaival megölte a tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost, miután a pedagógus kocsijával elsodort egy akkor 11 éves olaszliszkai kislányt. H. Dezső 2023-ban szabadulhatna, de a jó magaviseletéért akár már jövő júliusban kiengedhetik.

Az áldozat családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, ám ebből tizenkét évvel a lincselés után sem láttak egy forintot sem. A bíróságnak azonban kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás, és ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek, tehát ifjabb H. Dezső nem tarthatja meg a milliókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×