INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

quaestor

bíróság

védő

ügyvéd

kizárás

Quaestor-károsultak demonstrációja a Quaestor Értékpapír Zrt. Báthory utcai székháza előtt 2015. április 11-én.

Érdekes fordulat a Quaestor-ügyben

Infostart

A bíróság három vádlott védőjét is kizárta az eljárásból, amely ősszel ötven tárgyalási nappal folytatódik.

A csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt T. Cs. I. és 10 társa ellen indult büntetőügyben az eddig tartott több mint száz tárgyalási napot követően a szeptember 3. és december 21. közötti időszakra csaknem ötven újabb tárgyalási napot tűzött ki a Fővárosi Törvényszék.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény rendelkezései értelmében a büntetőeljárásban nem lehet védő az, aki az ügyben tanúként érintett személy segítőjeként vesz vagy vett résztm és a törvényszék hivatalból észlelte, hogy a büntetőügy három vádlottja esetében védőjük a nyomozás során tanúként kihallgatott személy segítőjeként, tehát a tanú érdekében eljáró ügyvédként vett részt, ennek okán ezen védők büntetőügyből történő kizárásáról határozott.

A bíróság döntése egy védő esetében véglegessé vált, míg két védő fellebbezést terjesztett elő, így esetükben a végleges döntést a Fővárosi Ítélőtábla hozza meg.

Az Ítélőtábla döntését követően a Quaestor-ügyben a bizonyítási eljárás az ügyészség által 2018 júniusában benyújtott újabb vádirat által érintett vádlottak kihallgatásával, a későbbiekben pedig tanúkihallgatásokkal és szakértői meghallgatással folytatódik.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018