eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Illegális benzinkútra bukkantak Pest megyében

Illegális benzinkútra bukkant a vám- és pénzügyőrség egy elhagyott laktanyán Pest megyében - mondta az InfoRádiónak Sipos Jenő. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője hozzátette: jelenleg vizsgálják, hogy mióta működhetett a benzinkút, és hova szállíthatták az üzemanyagot.

Több mint hatezer liter ismeretlen eredetű üzemanyagot foglaltak le a pénzügyőrök egy Pest megyei volt laktanya területén egy csütörtök esti jövedéki ellenőrzés során.

Sipos Jenő közölte: a raktárak egyikében két ezerliteres és egy, csaknem ötezer literes tartályban "ismeretlen eredetű ásványolajterméket" találtak. Előkerült két átfejtő készülék (az egyik mérőszerkezettel), csövek, hordók, tartályok, valamint egy, a behozatalt és kivitelt rögzítő nyilvántartó füzet is.

A helyszínen tartózkodó magyar állampolgár az üzemanyag származását, eredetét nem tudta igazolni - mondta a szóvivő.

A több mint hatezer liter, magyar szabványnak nem megfelelő - jelölőanyagot nem tartalmazó - ásványolajat a pénzügyőrök lefoglalták, a férfi ellen pedig jövedéki orgazdaság bűncselekménye elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak - hangsúlyozta Sipos Jenő. Hozzátette: a jövedéki bírság várható összege megközelíti a húszmillió forintot.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×