INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Magyarokat gyanúsítanak egy szlovákiai gyilkossággal

Infostart / InfoRádió
Több mint egy éves nyomozás után a Nemzeti Nyomozó Iroda a szlovák rendőrséggel együttműködve elfogta azt az öt embert, akiket egy szlovák állampolgár megölésével gyanúsítanak - olvasható a rendőrség honlapján.

Tavaly augusztus 26-án a szlovákiai Ógyalla (Hurbanovo) településen T. Tibor szlovák állampolgár és több magyar állampolgár között üzleti vita robbant ki. A férfit az elkövetők megfenyegették, bántalmazták, majd egyikük több lövéssel megölte.

A holttestet a sértett saját gépkocsijába rakták, majd egy Duna-parti erdős részre vitték, ahol később turisták találták meg.

A szlovák hatóságok kérésére a Nemzeti Nyomozó Iroda nyugat-dunántúli illetékesei - együttműködve a szlovák hatóságokkal - nyomozást indított emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Több mint egy év után 2009. szeptember 18-án és 19-én Magyarország több településén fogták el egyszerre az emberölésben szerepet játszó gyanúsítottakat, négy magyar és egy német állampolgárt. A gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja az emberölés hátterét, indítékát, az abban szerepet játszó elkövetők pontos szerepét. A külföldi társszervek és a Europol bevonásával végzett vizsgálat várhatóan kiterjed arra is, hogy a gyanúsítottak játszhattak-e szerepet más bűncselekmények elkövetésében hazánkban estlegesen külföldön.

A címlapról ajánljuk