eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Vádemelési javaslat Kolompár Orbán és kilenc társa ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Vám és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és kilenc társa ellen, akiket jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítanak. Az ügyészség a törvényes határidőben, 30 napon belül dönt a vádemelési javaslatról - közölte Kopasz Zsolt, a Kecskeméti Városi Ügyészség vezetője.

A vámnyomozók az ügyészség felügyelete mellett egy éve folytatnak nyomozást az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat elszámolásaival kapcsolatban a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezeténél, melynek Kolompár Orbán a vezetője.

Egy másik ügyben a Kecskeméti Városi Ügyészség 2008. decemberében, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat Kolompár Orbán és társai ellen. A vád szerint a Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet valótlan számlákkal igazolt egy pályázaton nyert 13 millió forint vissza nem térítendő támogatásból 7,2 millió forintot.

Ebben az ügyben a tárgyalás is ki volt tűzve, de az európai parlamenti (EP) választás miatt elhalasztotta a Kecskeméti Városi Bíróság a Kolompár Orbán és három társa ellen indított büntetőpert, mert a gyanúsítottak közül ketten regisztrált jelöltként szerepeltek egy párt listáján a június 7-ei európai parlamenti választáson, s ezért mentelmi joguk volt.

A per októberben kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×