eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Önvezető autók tesztje az M86-os út csornai elkerülő szakaszán Csorna közelében 2020. június 25-én. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint partnerei, a Knorr-Bremse, a Magyar Közút Nonprofit Zrt, az Ericsson és a Magyar Telekom Nyrt. közreműködésével június 24. és 27. között önvezető járművek 5G technológián alapuló kommunikációját vizsgálják az útszakaszon.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Másfél percig nem engedelmeskedett az önvezető autó a rendőrnek - videó

A jármű nem értette, hogy mit akar tőle a rendőr.

Videó készült arról, hogy egy amerikai rendőr miként próbált félreállítani egy önvezető autót - írja az Index az Insider alapján.

Egy Waymo önvezető autót próbált egy motoros rendőr odébb navigálni az arizonai Phoenixben. A városban felvonulást tartottak, és a rendőr emiatt szerette volna félreállítani a járművet.

Az anyósülésen ülő tulajdonos mutatta, hogy nem ő vezet, nem tud mit tenni. Erről videó is készült.

@johnnyromano3

POV: youre in a self driving car and the police get involded

♬ original sound - Johnny Romano

A cikk szerint később sikerült megoldást találni, egyszerűen megfordult a jármű és ezzel a "vezetője" nagyon elégedett volt.

Az eset közben a Waymo ügyfélszolgálata is felhívta telefonon a tulajdonost, és vonalban maradtak addig, amíg az utas célba nem ért. A Waymo egyik szóvivője azt mondta az Insidernek: a cég járműveit arra is „oktatják”, hogy miként reagáljanak a kézjelzésekre és közlekedésben tapasztalható egyéb jelekre.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×