eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Andy Vajna kormánybiztos és felesége, Vajna Tímea, a kampány támogatói a beporzó rovarok számára lakó- és áttelelőhelyet biztosító méhmenedék átadása alkalmából tartott ünnepségen a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozó Holnemvolt Parkban 2014. május 8-án.
Nyitókép: Andy Vajna kormánybiztos és felesége, Vajna Tímea egy budapesti rendezvényen 2014. május 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Vajna Tímea kétszer sírt a megnyitón

Andy Vajna negyvenkét filmjének plakátja, fényképek, személyes relikviák láthatók a Hongkong-Los Angeles-Budapest című kiállításon, amely az idén januárban elhunyt producer születésének 75. évfordulóján nyílt a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben.

Köszöntőjében Vic Armstrong Oscar-díjas brit akciójelenet-rendező arról beszélt, hogy Andy Vajna számos olyan film producere volt, amely minden idők legjobb akciófilmjei közé tartozik, ilyen a Rambo, a Total Recall - Az emlékmás, a Terminátor 2, az Air America, a Die Hard - Az élet mindig drága vagy a Tombstone - A halott város.

"Szerencsés vagyok, hogy ezek közül jó néhányban együtt dolgozhattam vele. De Andy nem csak nagy filmeket csinált, igazi hazafi volt és varázslatos művészi ízléssel rendelkezett. Számos olyan kisebb magyar mozifilm producere volt, amely csak azért jöhetett létre, mert a szívügye volt, hogy elkészüljön" - jegyezte meg Vic Armstrong, aki utoljára a 2006-ban bemutatott Szabadság, szerelem című film second unit direktoraként dolgozott együtt Andy Vajnával.

Az eseményen ott volt Vajna Tímea is, de nem mondott beszédet, mert félt, hogy végig sírt volna.

"Csak kétszer tört el a mécses. Először, amikor felhangzott az Evita zenéje, másodszor pedig Vic Armstrong beszéde közben, mert amikor Andy születésnapját emlegette, eszembe jutott, hogy erre a mai napra is nagy bulit terveztünk volna, táncosokkal és kaszkadőr-show-val, úgy, mint a hetvenedikre” – mondta az özvegy a Blikknek.

Arról is beszélt, hogy érzi magát jelenleg.

"Próbálok újra mosolyogni. Nem érzem magam boldognak, de néha rám találnak derűs pillanatok, amelyekből erőt meríthetek. Amikor ide megérkeztem, majd a sok régi, közös baráttal újra találkoztam, jó érzések törtek fel belőlem, így a legkisebb mosolyom is őszinte volt, de

miután megláttam Andy portréját a kivetítőn, összeszorult a szívem.

Szerdán nagyon kimerült voltam, de mindenképpen itt akartam lenni. Özvegyi kötelességem, hogy néhai férjem szellemi hagyatékának ápolásából kivegyem a részem” – mondta Vajna Tímea.

Azt is elárulta, hogy nem egyedül lakik a villában.

„Most még velem laknak a házban a bejárónők, meg Andy sofőrje is, mert ő se tud hova menni, de magam vagyok, és

annyira kilátástalan most a helyzet... hogy mi lesz... marad-e egyáltalán pénz Andy cégeiben vagy az 'okosok' mindent kimenekítenek. Nem tudom"

- tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×