eur:
399.05
usd:
364.86
bux:
0
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Első fokon fogházbüntetésre ítélték az ittasan gázoló rendőrt

Halált okozó ittas járművezetés bűntettében bűnösnek mondta ki, és 4 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatal rendőrt, aki 2006 februárjában balesetet okozott Balassagyarmaton. Az eset következtében a járdán szabályosan közlekedő 17 éves lány meghalt, egy 29 éves férfi pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Halált okozó ittas járművezetés bűntettében bűnösnek mondta ki, és 4 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki 2006 februárjában balesetet okozott Balassagyarmaton.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott fellebbezett - tette hozzá Barsi József.

A Balassagyarmati Városi Bíróság nyolc évre a közúti járművezetéstől is eltiltotta a férfit.

2006. február 26-án hajnalban Révész András, a balassagyarmati kapitányság akkor 26 éves főtörzsőrmestere saját autójával tartott a városközpont felé. Kocsija egy kanyarban megcsúszott, letért az útról és elsodorta a járdán szabályosan közlekedő 17 éves lányt és 29 éves férfit. A lány másnap meghalt, a férfi pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Miután az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a főtörzsőrmester vezetés előtt alkoholt fogyasztott, szolgálati jogviszonyát még aznap megszüntették.

A szóvivő elmondta: mivel a vádlott visszavonta a rendőrségen tett - az ittasságra vonatkozó - beismerő vallomását, a bíróság az ittas vezetés tényét széles körű bizonyítással állapította meg. A vérvételt a nyomozó hatóság elmulasztotta, de a szonda alkoholos befolyásoltságot mutatott ki és ezt erősítették meg a tanúk is.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekményt rendőrként követte el. Enyhítő körülményként korábban kifogástalan járművezetői előélete mellett azt vette figyelembe, hogy a férfi elismerte felelősségét a baleset gondatlan okozásában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×