eur:
393.26
usd:
353.81
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Visszaadják zsákmányukat a Napoli rakományát fosztogatók

Visszajuttatja tulajdonosához három angol fiatal azokat a tárgyakat, amelyeket a dél-angliai partoknál zátonyra futott MSC Napoli konténerhajó rakományából zsákmányoltak. A porcelángyűjtemény egy svéd nő esküvői ajándéka volt.

Személyes tárgyakat lopott el három angol fiatal a megfeneklett MSC Napoli rakományából.

A fiúkat egy brit újság fotósa és egy tévécsatorna operatőre is megörökítette, miközben a partra sodródott ládákat vizsgálták át.

Később átgondolták a dolgot, és felkérték az újságot, hogy segítsen megtalálni az ellopott tárgyak jogos tulajdonosát.

Mint kiderült, az eltulajdonított porcelántárgyakat egy svéd nő, Anita Bogdal adta fel hazájában: dél-afrikai borászatukat dekorálták volna velük.

Több más, Anita Bogdal tulajdonában lévő tárgy is előkerült: két pezsgőspoharat és egy leopárdot ábrázoló festményt ismeretlenek egy helyi szállóban hagytak azzal az üzenettel, hogy aki megtalálja, küldje vissza őket a tulajdonosnak.

Bár Anita Bogdal és férje rendkívül dühös volt az akkor még ismeretlen tolvajokra, a pár megenyhült, amikor a brit fiatalok jelentkeztek.

"Nagyon boldog vagyok, hogy visszakapjuk a porcelánt, a szívem szakadt volna meg, ha elvesznek. Nászajándék volt a férjem szüleitől" - mondta a szerencsés svéd nő, aki elfogadta a tolvajok bocsánatkérését.

A fiúk - sok tucat olyan emberhez hasonlóan, akik fosztogatták a Napoli rakományát - megbánták a történteket.

"Szerencsétlen történet ez: közönséges tolvajt csináltak belőlünk. Utólag már biztosan másképp cselekednénk, de akkor mindenkit elkapott a pillanat heve" - magyarázta az egyik jó útra tért enyveskezű.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×