eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A hír, amely ötvenszeresére emelte a napi látogatók számát

Turistainváziót várnak egy skót-felföldi városkában, amióta a nagyközönség számára is kiderült: John Lennon sok nyarát töltötte a környéken.

Megsokszorozódott egy skót-felföldi kisváros honlapjának látogatottsága: Durness oldalát eddig naponta háromezren látogatták, hétfő óta azonban naponta százötvenezerre emelkedett a "kattintók" száma.

A nagy érdeklődés oka, hogy a weblapon megírták: John Lennon jó néhány nyarat töltött a tengerparti városkában, és a környék inspirálta In My Life című dala megírására.

A helyi turisztikai iroda munkatársai remélik, hogy hamarosan sokan ellátogatnak majd Durnessbe, hogy a saját szemükkel lássák, mi tett olyan mély benyomást a Beatles egykori tagjára.

Meghatározó gyerekkori élmény

John Lennon sok időt töltött gyerekként a városkában, később második feleségével, Yoko Onóval és fiaival látogatott el ismét Durnessbe. 1969-es vakációjuk alkalmával azonban autóbalesetük volt.

"Ha karambolozol, intézd úgy, hogy a Skót-felföldön történjen: remek kórházak vannak errefelé" - viccelődött a zenész az eset után.

Mesélt a Lennonnal, a család kis Sango Bay-i birtokán töltött vakációkról unokatestvére, Stanley Parkes is.

"John sosem felejtette el az itt töltött napokat. Ezek voltak talán a legszebb emlékei. Imádta a környék vadságát" - emlékezett vissza gyerekkorukra.

Parkes elmondta: Lennon horgászással, vadászattal és versírással töltötte ott napjai Durnessben.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×