eur:
393.26
usd:
353.81
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A fénymásolóra nyomta diákja fejét a tanár

Szemfájdalomra panaszkodott egy fiú, miután egy iskolai feladat során lefénymásolták az arcát. A szülők szerint a tanár felelős a sérülésért.

Kivették szülei azt a kisfiút az iskolából, akinek megsérült a retinája, mert egy iskolai demonstráció során lefénymásolták az arcát a  nagy-britanniai Adwick közelében.

Napokkal az eset után Luke dörzsölni kezdte a szemeit, az orvosok pedig azt mondták, a kisfiú tünetei olyanok, mint azoké a munkásoké, akiknek hegesztés közben sérül meg a retinája.

A tanár egy fényről és sötétségről szóló kísérletben azt is megmutatta a gyerekeknek, hogyan működik a fénymásoló.

A szülők megkapták a fiukról, Luke-ról készült képet, amelyen egy kéz látszik a gyerek feje fölött. Jane és Anthony Wilson szerint a tanár keze látható a felvételen.

"A gyerekeket az órán arra kérte a tanár, hogy tegyék a kezüket a fénymásolóba, de valamilyen okból Luke-nak a fejét a fejét kellett ráhajtania a gépre. Nem gondoljuk, hogy ez rosszindulatból történt, de meg akarjuk tudni, miért egyedül a mi gyerekünk volt az, akinek az arcát fénymásolták le" - mondta az anya.

Jane Wilson szerint a tanárnak ismernie kellett volna a lehetséges veszélyeket, hiszen a fénymásoló ultraviola fényt bocsát ki, éppen ezért is takarják le használat közben.

Az iskola vezetése nem kért bocsánatot a szülőktől, de vizsgálja az ügyet.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×