eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A felmelegedés a sakkjátszmát sem kímélte

Csaknem meghiúsult az a sakkjátszma, amely orosz és brit sakkozók között zajlott Moszkvában és Londonban, mert a jégből faragott figurák olvadni kezdtek a szokatlan melegben.

A meccset, amely az orosz újévi fesztivál keretében tartottak meg az orosz és a brit fővárosban, két nagymester, Anatolij Karpov és Nigel Short által vezetett csapatok játszották, mindkét oldalról meglehetősen támadó szellemben.

A játszma végére, amelyet az orosz csapat javaslatára egy óra után döntetlennel fejeztek be, az óriási figurák szinte a felismerhetetlenségig elolvadtak az óriási sakktáblákon a szokatlanul enyhe időben.

A harmadik Orosz Téli Fesztivált a cári időkben használt Julián-naptár szerinti "régi új év" ünneplésére tartják a brit fővárosban.

Az esemény az orosz kultúra, és a Londonban élő 200 ezer orosz ünnepe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×