eur:
393.26
usd:
354.93
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Újabb rejtélyek a mangófás gyilkosság körül

Elégedetlenek az Indiában folyó nyomozással annak az angol férfinak a szülei, akit a helyi rendőrség szerint azután lincseltek meg falusiak, hogy útbaigazításért bekopogott egy házba.

A negyvenéves Stephen Bennett holttestét Mumbaytól (korábbi nevén: Bombay) több mint 125 kilométerre, egy dzsungelben találták meg. A férfit megverték, majd egy mangófára akasztották gyilkosai.

Az indiai rendőrség szerint a férfi eltévedt, ezért bekopogott egy házba. Az ajtót nyitó nő azonban azt hitte, hogy meg akarja erőszakolni, ezért riasztotta a férjét és a szomszédokat, akik végül meglincselték az áldozatot.

A meggyilkolt férfi szülei szerint Stephen Bennett-től zaklatott telefonhívásokat kaptak a gyilkosság előtti napokban. Ezekben fiúk arról számolt be, hogy Goa egyik népszerű tengerparti üdülőhelyén helyiek megfenyegették és két férfi követi.

Stephen azt mondta, hogy fél, de bízik abban, hogy le tudja rázni a követőit. Azt ígérte, hogy fél óra múlva ismét hív. Soha többet nem beszéltünk - mondta az áldozat édesanyja, aki szerint fiát elrabolták.

Rejtélyek

Maureen Bennett érthetetlennek tartja, hogy fiát Mumbaytól, tervezett úti céljától több mint 125 kilométerre, egy iparváros külterületén találták meg.

A Mumbaytól délkeletre található Roha távol esik a turistaútvonalaktól, a város legfeljebb vegyipari üzemeiről ismert.

Valaki elvitte őt arra a településre. Miért szállt volna le a vonatról az éjszaka közepén egy olyan helyen, amelyet nem ismert és miért gyalogolt hét kilométert a dzsungelen keresztül, hogy bekopogjon egy idegen ajtaján? - tette fel a kérdést.

Maureen Bennett hozzátette, hogy fia hátbetegsége miatt amúgy is képtelen lett volna hét kilométert gyalog megtenni. A férfi ruházatában a rendőrök megtalálták vonatjegyét Goából Mumbayba.

Azt hiszem, valaki, aki talán taxisofőrnek adta ki magát, felvette őt a kocsijába. Stephen hibája az volt, hogy túlságosan megbízott az emberekben - mondta Maureen Bennett.

Az emberrablásról szóló feltételezésnek némiképp ellentmond, hogy a férfit nem rabolták ki, zsebében 330 fontot és valamennyi rúpiát találtak.

Az indiai rendőrség szerint a gyilkosságról akkor értesültek, amikor egy bivalypásztor megtalálta a holttestet. A hatóság közölte: a gyilkosságnak van egy szemtanúja is.

A rendőrség arra nem adott magyarázatot, hogy ennek ellenére miért tartott három napig a feltételezett elkövetők letartóztatása.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×