eur:
389.52
usd:
361.85
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pénzeső az új Robin Hoodtól - az emberek őrjöngtek

Három, Robin Hoodnak és a vidám fiúknak öltözött brit fiatal bankjegyeket szórt szét egy New York-i parkban. Az emberek egymásnak estek a könnyen jött pénzért.

Három brit fiatal történelmük egyik leghíresebb hőse és bandája, Robin Hood és a vidám fiúk bőrébe bújva 4000 dollárt szórt szét a levegőben a Washington Square Parkban, kisebb kavarodást okozva ezzel. Középkori jelmezeikben, megafonnal a kezükben léptek a parkba, ahol azzal a felkiáltással kezdték az osztogatást: "Meg fognak döbbenni azon, ami most következik. Õrült angolok vagyunk."

Csak egy kis figyelmesség

A sheffieldi fiatalok célja az akcióval az volt, hogy rávegyék az amerikaiakat, legyenek egy kicsit udvariasabbak egymással. "Egyáltalán nem figyelünk egymásra, bár a világ jobb hely lenne, ha kedvesebbek lennénk egymással. Az angolok azonban túl szkeptikusak - ezért jöttünk New Yorkba." - mondta Daniel, a csoport egyik tagja, aki Little Johnnak öltözött.

"Szeretném, ha az emberekben lenne kedvesség, ha figyelmesek lennének egymással. Reméljük, hogy ez az akció arra biztatja az embereket, hogy visszafizessenek valamit" - nyilatkozta Oliver, a csapat ötletgazdája.

Megbukott a terv

A brit fiatalok 4000 dollárnyi 1, 5 10 és 20 dolláros bankjegyet szórtak a levegőbe, mire a park látogatói szabályos őrjöngésbe kezdtek. Még a gyerekekre is rátapostak, bár senki sem sérült meg súlyosan.

"Az emberek lökdösődtek" - mondta az egyik résztvevő -"én magam néhány csúnya karcolást szereztem és a fenekem is fáj, mióta elestem. De meg kellett verekednem az ingyen pénzért, és végül meg is szereztem" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×