eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Börtön a nagypapának adócsalásért

Nagy-Britanniában börtönbüntetésre ítéltek egy 75 éves férfit, amiért az nem fizette be az önkormányzatnak az ingatlanadót. Egy hónapot kell börtönben töltenie.

Az egykori katona, Richard Fitzmaurice 1.358 fonttal, azaz több mint félmillió forinttal tartozik az adóhivatalnak 300 ezer fontot érő családi háza után, amelyet feleségével közösen tart fenn.

A hadseregben 20 évig szolgáló férfi szerint az adófizetés elvi kérdés, a nyugdíjasok ugyanis nem tudnak lépést tartani az emelésekkel. Éves jövedelme ugyanis 8400 font, az adó pedig több mint 1300. Fitzmaurice úgy érzi, hogy cserbenhagyta az az ország, amelyet egész életében szolgált.

A felesége szerint viszont a férfi egyszerűen idióta, aki szerint mindez egy vicc. Az asszony azt állítja, nem is fogja meglátogatni férjét a 32 nap alatt, amelyet börtönben kell töltenie.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×