eur:
389.15
usd:
363.41
bux:
68076.78
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kétszázmilliót is érhet Hitler íróasztala

Egy millió dollárt, vagyis több mint kétszáz millió forintot is adhatnak egy Adolf Hitler müncheni luxuslakásából származó íróasztalért és székért, amelyet tulajdonosa eladásra kínált fel. A magát megnevezni nem kívánó amerikai gyűjtő azután jutott a bútorokhoz, hogy azokat az amerikai kormány eladta.

Az eladást bonyolító Minas Katchadorian londoni antiktárgy-kereskedő szerint az íróasztalt és a széket, amelyek máris nagy érdeklődést váltottak ki, nem nyilvános aukción, hanem privát úton adják el.

Az íróasztal és a szék, amelyhez eredetileg könyvespolc, asztal és további székek is tartoztak, még 1929-ben készült megrendelésre Adolf Hitler Prinzregentenplatz-i lakásába.

Hitlert akkoriban mutatták be magasabb társadalmi körökben, és akkor kezdte el vezető politikai szerepre pozícionálni magát.

Arról nem sokat tudni, hogy a középen bőrrel borított íróasztal és a szék hogyan kerültek az Egyesült Államokba München 1945-ös amerikai elfoglalása után, de valószínűleg az 1970-es évek elején kerülhetett magánkézbe, amikor az amerikai kormány elárverezett számos elkobzott műtárgyat.

Minas Katchadorian szerint könnyen lehet, hogy a bútorok egy múzeumba, vagy egyetemi gyűjteménybe kerülnek, hacsak nem veszi meg azokat egy másik magángyűjtő.

Nemrégiben egy padláson találtak Hitler-relikviákat, azokat a Cornish aukciós ház bocsátja árverésre szeptemberben.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×