eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hajjal próbálják felitatni a tengeri olajfoltot

A Fülöp-szigeteken nincs elég pénz arra, hogy modern módszerekkel takarítsák fel az ország történetének legnagyobb olajszennyezését, így most emberi hajat, csirketollat, szalmát, és más természetes anyagokat gyűjtenek, hogy ezekkel itassák fel a megsérült tankhajóból folyó olajat. Már egy egész börtön jelentkezett hajvágásra.

Az elsüllyedt tankhajóból kifolyt olaj tengerparti strandokat, korallszirteket és mangrove erdőket árasztott el. A katasztrófa ráadásul nem csak környezetvédelmi szempontból érinti rendkívül súlyosan az országot, hanem gazdaságilag is, hiszen az érintett térség elsősorban a turizmusból él.

A Fülöp-szigeteken így gyűjtő-központokat hoztak létre, ahová bárki bevihet olyan anyagot, amely alkalmas az olaj felitatására. Mozgósították Manila fodrászait is: 500 szalon csatlakozott a felhíváshoz, amelyek most ingyen hajvágást ajánlanak a diákoknak, hogy összejöjjön a vállalt 100 ezer zsák haj.

Még egy szigorúan őrzött börtön 11 ezer fogva tartottja is segíteni próbál: önként jelentkeztek hajvágásra.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×