eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egy szál cigarettával okozott botrányt a Rolling Stones gitárosa

Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa 62 évesen már azt hihette, hogy vége a polgárpukkasztó éveknek és a botrányos koncerteknek. A zenész azonban úgy tűnik tévedett: egyetlen cigarettával sikerült magára irányítania a skót hatóságok figyelmét. Március óta ugyanis tilos Skóciában zárt, nyilvános helyen rágyújtani.

Talán lázadásból, talán csak feledékenységből Keith Richards a Rolling Stones glasgow-i koncertjén állítólag a színpadon meggyújtott, majd elszívott egy cigarettát.

A hatóságok figyelmét szemtanúk hívták fel az esetre, az önkormányzat pedig, amely hangsúlyozottan nem kivételezik a hírességekkel, most kivizsgálja az esetet.

Az elmúlt hónapokban ez nem az első nagy visszhangot kiváltott dohányzásos eset Skóciában.

Az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon ugyanis megakadályozták a helyi hatóságok, hogy a Winston Churchillt játszó Mel Smith szivarra gyújtson a színpadon.

Azzal fenyegették meg ugyanis a színházat, hogy egyszerűen bezárják, ha dohányzáson kapják a színészt.

A tilalomba ütköző dohányzásért egyébként Skóciában 50 font, azaz több mint 20 ezer forint a büntetés.

Annak a menedzsernek pedig, aki megengedi, hogy a vezetése alatt működő intézményben dohányozzanak, 200 fontot, vagyis mintegy 82 ezer forintot kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×