eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Álcázta motorját, hogy ne kelljen kifizetnie a büntetést

Egy brit férfi úgy próbálta meg elkerülni a gyorshajtásért kapott büntetést, hogy álcázta motorját: ezt-azt átalakított rajta, és a korábbitól eltérő formájú rendszámtáblát rakott rá. Ezután azt állította: a gyorshajtó biztos egy másik motoros volt, aki lemásolta rendszámát. Szerencsétlenségére az előző tulaj egy rendőr volt.

Gary Phillips attól való félelmében fordult az ötletes megoldáshoz, hogy jelentős büntetést kaphat, amiért 40 mérföld per órás sebesség helyett 75-tel hajtott.

Az ötletet az adhatta, hogy Nagy-Britanniában nem ritka a másolt rendszám. A sajtóban is sokszor olvasni olyan esetet, amikor például úgy kap valaki büntetést, hogy az elkövetés időpontjában nem is volt az országban, és végül kiderül: valaki az ő rendszámával közlekedik.

Gary Phillips azonban nem vette figyelembe a hatóságok kreativitását. A rendőrség ugyanis, biztos ami biztos, megkereste a motor előző tulajdonosát, aki véletlenül pont egy rendőrtiszt volt, és felismerte egykori motorját.

A 39 éves férfi azonban ennek ellenére tagad: azt állítja, így vásárolta a motort az eBayen.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×